Akupunktur

Jeg er uddannet Akupunktør med baggrund i Traditionel Kinesisk Medicin (TCM) samt Cupping og Gua Sha massage. RAB registreret og medlem af Praktiserende akupunktører (PA), hvilket garanterer dig en akupunktør med højt uddannelsesniveau og godkendt af Sundhedsstyrelsen.

Jeg sanser og mærker energi, og derfor vil mine behandlinger altid være det, du har brug for på det pågældende tidspunkt. Der er således ikke to behandlinger, der er ens.

Du kan læse mere om akupunktur her.

Sådan foregår behandlingen

Behandlingen bygger på en holistisk menneskeopfattelse, hvilket vil sige, at det er hele mennesket, der behandles og ikke blot symptomet. Derfor er det vigtigt for mig at få så mange informationer som muligt for at stille den optimale akupunkturdiagnose.

Samtale:

Ved første besøg optages journal, som tager 1 -1½ time med behandling. Det foregår som en samtale, hvor du fortæller, hvad du ønsker hjælp til, og der spørges til almindelige kropsfunktioner (f.eks. fordøjelse og søvnmønster), medicinsk behandling, tidligere sygdomme og følelsesmæssige tilstande for blot at nævne nogle.

Der kigges på tungen, og der mærkes puls på begge håndled. Både tungens udseende og pulskvaliteten (Shen-Hammer Pulssystemet) giver information om, hvilken type af ubalance/ubalancer, der er tale om, – og i løbet af behandlingerne følges der op herpå.

Behandling:

Når TCM (Traditional Chinese Medicine) diagnosen er udarbejdet, isættes typisk 4-12 ultratynde sterile engangsnåle. Det kan føles varmt og som en prikkende fornemmelse, som hos nogle kan føles langs meridianens forløb. Hvis klienten er nervøs for nåle, eller det er første gang, så vælges få nåle, og øvrige relevante punkter kan stimuleres med akupressur (fast tryk med fingrene). Derefter ligger du 20-30 minutter med nålene, slapper af til beroligende musik og nyder varmen fra TDP-lampens helbredende stråler.

Behandlingsforløbet

Klienters behandlingsforløb er meget individuelle. Nogle gange kan ganske få behandlinger bringe kroppen tilbage i balance, andre gange skal der flere til. Generelt er det sådan, at akutte problemer ofte behøver færre behandlinger, mens kroniske lidelser kræver flere. Dette taler vi om ved første besøg og gør derefter løbende status.

De fleste ubalancer kan bedres med ændret livsstil. En kombination af justering af kostvaner, livsstil og akupunktur skaber altid det bedste resultat.

Under og efter en behandling kan der opstå forskellige reaktioner:

1. Varme eller kuldefølelse
2. Træthed, afslappethed og veltilpashed
3. Kortvarig opblussen af lidelsen
4. Ændring i urin og afføring
5. Humørsvingninger
6. Ændring i hormonbalancen
7. Influenza lignende symptomer

Disse reaktioner skal i de fleste tilfælde ikke opfattes som en forværring, men som et skridt mod balance.

Priser

Jeg modtager desværre ikke Dankort i klinikken, men benytter gerne MobilePay og kontanter.
De fleste sundhedsforsikringer dækker behandling. Tjek din!

Er du medlem af Sygeforsikringen Danmark, gives der tilskud til akupunktur behandling.

Lone Bornemann | Akupunktur & Healing | Spirituel Udvikling og Meditation

 Alle rettigheder forbeholdt Lone Bornemann |  Læs Persondata politik | Læs Handelsbetingelser