Måneritualer

Tror du også på, at månen har betydning for alt liv på jorden?

At der er synergi mellem månen og alle levende væsener?

Måske du mærker det på egen krop og har svært ved at sove ved fuldmåne?

Ligesom tidevandet påvirkes af månen, så var det også månen, der i sin tid trak vandet tilbage og gjorde, at nogle primitive organismer gik fra at leve i vandet til at leve på landjorden og den dag i dag er en primitiv organisme som en søanemone på havets bund på sin vis styret af månen. Den udgyder nemlig sin sæd og sine æg på klokkeslæt hver gang det er fuldmåne.

Der kan være perioder i vores liv, hvor vi føler os mere draget til at ære månen og arbejde mere bevidst med dens energi. Når du tænker på, hvordan Månen påvirker tidevandet i verdenshavene, er det ikke så uforståeligt at den også påvirker os mennesker, hvis kroppe består af 60-75% vand.

Så ingen tvivl om at månen er en kraft vi lever i samspil med, men hvad så med fuldmånen, hvad betydning har den?

I numerologien klinger månen med 2 tallet – tallet for blidhed, nydelse og underbevidsthed. Månen har en kæmpe påvirkning på jordens vand hvilket ses i tidevandene – og vandet har en direkte påvirkning på vores underbevidsthed.

Sådan laver jeg mine fuldmåne/nymåne ceremonier:

 1. Rens energien omkring dig og i din aura: Røgelse, Bali Pure spray, hvid salvie eller luft ud.
 1. Giv slip: Skriv en seddel med hvad du ønsker at slippe med dato og underskrift. ”jeg giver nu slip på………..”
  Tak for alt det har lært mig, men jeg behøver det ikke længere.
 1. Sæt intention: Se ind i et stearinlys flamme eller luk øjnene. Sig ”jeg ønsker at transformere det (det du vil slippe) til …………….. (det du vil tiltrække)”
 1. Kald Ærkeengle, engle, opstegne mestre eller dine guider ind.
  Bed dem hjælpe med denne transformerende proces.
 1. Se for dit indre blik hvordan dit papir brændes og transformeres via ilden til røg og aske eller gør det i virkeligheden i et ildfast fad eller udenfor på bål.
 1. Mediter på hvad der nu er skabt plads til. Føl det, mærk det.
 1. Healing, rensning og genopladning. Du kan forstærke energien ved at gå ud i månelyset, gå en tur ved vandet eller tag et dejligt bad.

Ved nymåne skriver jeg på sedlen, hvad jeg ønsker at tiltrække og min intention, men ellers er det på samme måde.

Min overbevisning er, at alt er skabt af dualiteter

Månen er Yin/feminin energi og solen er Yang/maskulin energi. Fuldmånens energi er som et spejl for dine indre kræfter og drifter, din underbevidsthed, dit mørke.

Ved fuldmåne skinner solen på månen fra modsatte side af jorden. Månen har kun lys fordi solen skinner på den, men intet lys uden mørke.

Fordi månen netop afspejler det skjulte i dig, er fuldmåneenergien fantastisk til at se indad, transformere og skabe magi på de indre planer af dit væsen.

Nymånens energi er forbundet med nye begyndelser, det er her du “sår dine frø” og manifesterer og Fuldmånen er når du høster og afslutter, renser ud, giver slip eller skifter retning i dine projekter.

Tripura Sundari

Fuldmånen har en stor plads i vores bevidsthed – fuldmånen er kulminationen og højdepunktet af vores indre kræfter og drifter. Den viser os vores vildeste indre instinkter og fungerer ofte som det sidste energetiske skub der kan bringe os ud over kanten.

Fuldmånen har et præg af noget magisk – dets blålige lys skaber en hel særlig energi som bringer forskellige slags sindstilstande frem.

Lige før fuldmånen indtræffer har man et af de mest magiske perioder af måneden. Denne magiske tidsrum er når vitaliteten og den raffinerede erotiske vibration og feminine energi er på sit allerhøjeste.

I indisk filosofi kaldes denne periode for “Tripura Sundari” – som er gudinden for skønhed og harmoni. Shamanismen beskriver solen som maskulin energi, der bringer ting til live så som vitalitet, sundhed og overflod.

Månen som det feminine aspekt, der dykker dybt ned i følelserne, det ubevidste og de intuitive sider af os. Både solen og månen er cirkelformet og udtrykker den cyklus og rytme naturen har, men som vi også er påvirket af. Vi er en afspejling af naturen og en forlængelse af samme.

Nymåne ceremoni

Nymånen er den sorte måne, den mørkeste nat.

Det er det ultimative feminine mørke, der har været anset som farligt og truende gennem århundreder. Det er her Gudinden er stærkest og det kræver sit mod at bevæge sig ind i det feminine mørke. Den mørkeste fase af hvilken som helst cyklus, har altid været symbolet på overgangen mellem det gamles død og det nyes fødsel.

Der er mange, der har brug for en ceremoni netop nu, hvor vi føler at mørket har spredt sig over vores verden.

Det er i mørket lyset stråler klarest og det er i mørket der er tid til eftertanke, healing og drømme om fremtiden. Der er mindre aktiv energi, da mørket er beregnet til reflektion og meditation, til at se indad og mærke efter både fysisk og psykisk. Gøre status så at sige.

Når du er opmærksom på månens faser og synkroniserer dit liv med månens cyklus, kan du opdage at du får mere energi på din projekter og at dine intentioner nemmere bliver ført ud i livet.

Der kan være perioder i vores liv, hvor vi føler os mere draget til at ære månen og arbejde mere bevidst med dens energi. Når du tænker på, hvordan Månen påvirker tidevandet i verdenshavene, er det ikke så uforståeligt at den også påvirker os mennesker, hvis kroppe består af 60-75% vand.

For at skabe din egen nymåneceremoni skal du bruge papir og blyant og dit alter.

Forbered et særligt alter til ære for Nymånen.

Hvis du har plads til at det bliver stående fremme, er det fint. På den måde kan du nemmere holde intentionen og energien i de mål du introducerer i Nymånens energi.

Dit alter bygger du op af repræsentanter for de 4 elementer Jord, vand, ild og luft.

Du kan nå langt med en blomst i vand (jord og vand) samt et stearinlys (ild, luft)

Jeg kan dog godt lide at have et rundt fad, der symboliserer jorden, solen, månen med et lys på, (ild) røgelse eller fjer (luft), perle, abeloneskal/muslingeskal (vand) og krystaller, der understøtter min intention.

Gerne ting, du synes er inspirerende og lækre at have omkring dig.

Lad dig inspirere af denne video:

Din Ceremoni

Allerede når du bygger dit alter, er din ceremoni startet og energien arbejder for dig. Arbejdet med at skabe dit eget hellige rum med skønhed og energi, forstærker din forbindelse og dine intentioner.

Tænd stearinlyset som det sidste og tag papir og blyant frem.

Sæt dig i en god afslappet stilling og mediter et par minutter, med fokus på dine intentioner for denne Nymåne.

Hvad ønsker du at få mere energi til, hvilke visioner skal realiseres, hvor har du brug for mere power for at manifestere dine drømme?

Skriv det ned på papiret, fold papiret sammen, nogle spirituelle kan godt lide at puste på det 3 gange. Med de 3 pust, overfører du din styrke til intentionen og giver den liv. Første pust er for det mentale element, andet pust for det følelsesmæssige element, tredje pust er handlekraften og livsglæde der får det til at ske.

Placer papiret på dit alter, under den udvalgte krystal, der symboliserer din intention. Krystallen vil kanalisere energi til din intention og give den mere power.

Afslutning på Ceremonien

Det er nu du skal fejre den nye begyndelse, så find den måde der virker bedst for dig og som vil få dig til at have lyst til at gøre det igen – på den måde skaber du dit eget måneritual. Gå en tur under nymånen, hør god musik og dans dig fri og glad – hvad der nu er mest tiltalende for dig.

Dit papir bliver liggende under krystallen eller på alteret frem til Fuldmånen. Her kan du så tage stilling til hvad din intention nu har behov for.

Der er 14 dage mellem nymåne og fuldmåne og du kan evt. trække et englekort i den mellemliggende tid.

Det er således lige gyldigt om du begynder med ceremoni ved nymåne eller ved fuldmåne da alt er cirkulært. Altså om du begynder med at sætte intention for hvad du vil tiltrække eller om du begynder med at give slip på noget.

Det ligger dybt i vores underbevidsthed, at lægge mærke til månen.

Nymånens energi giver kraft til nye begyndelser, mens fuldmånen har fokus på fuldførelse af påbegyndte intentioner, at give slip på noget eller skift i retning.

Placer papiret på dit alter, under en krystal. Krystallen vil kanalisere energi til din intention og give den mere power.

Det ligger dybt i vores underbevidsthed, at lægge mærke til månen. Nymånens energi giver kraft til nye begyndelser, mens fuldmånen har fokus på fuldførelse af påbegyndte intentioner, at give slip på noget eller skift i retning.

Rens din energi

Tænd en røgelsespind, eller hvid salvie, og rens din aura med røgen. Det gøres meget enkelt ved at føre den tændte røgelse rundt omkring dig evt. med en fjer, i en cirkulær bevægelse oppefra og ned. Du starter ved dit kronechakra (toppen af hovedet) og forestiller dig at røgen opløser den tunge energi, du bærer i din aura.

Har du ingen røgelsespinde eller hvid salvie, kan du gøre det med dine hænder i stedet eller spraye med Bali Pure spray, hvis du har det – børst med hænderne i nedadgående bevægelser.

Skab dit eget rum

Det er mest power fuldt at gå ud under månen skær, men kan selvfølgelig også gøres indenfor. Har du mulighed for at se ud på månen, derfra hvor du laver din ceremoni, er det også fint – fx ved vinduet så måneskæret lyser på dig.

Sluk så meget af det kunstige lys som muligt. Hav dit alter ved dig.

Læg papir og blyant frem. Husk at drikke vand.

Fuldmåneceremoni

Når du er helt klar så tænd dit stearinlys. Tillad roen at sprede sig til din krop og din sjæl, mens du ser ind i lyset.

Forbind dig med månen. Kig op mod månen og anerkend dens visdom, kærlighed og styrke. Giv udtryk for din taknemmelighed for Månens eksistens i dine tanker og send dine intentioner op til Månen. Det kan sagtens gøres med lukkede øjne, hvis der ikke er nogen måne at se.

Tænk tilbage på de sidste par uger.

Hvad er der sket i dit liv, hvad har holdt dig tilbage, hvad er ikke lykkedes for dig?

Hvad har du brug for at give slip på for at få det ønskede?

Hvad er det, du håber at få hjælp og inspiration til, fra fuldmånen?

Få ro på dine tanker og centrer dig selv igen, med fokus på dine fuldmåne-intentioner.

Tag så papiret og skriv det ned, du gerne vil give slip på. Det kan være en overbevisning, en dårlig vane, vrede eller tristhed, gamle handlemønstre eller følelser – hvad som helst der forstyrrer din ro og forhindrer dig i at opfylde dine drømme.

Nogen gange er det vi har brug for at give slip på, selve den intention vi har fokuseret på længe. Måske er du ikke længere den person du var, da du fastsatte din intention, måske tjener den ikke længere det bedste i din sjæls udvikling? Eller måske blev den intention sat ud fra forudsætninger, der siden har ændret sig?

Underskriv og datér din tekst, og tilføj “ Jeg giver nu slip på dette”.

Giv slip

Sid et øjeblik og mediter på det du har skrevet ned. Sig til dig selv, “ Jeg giver slip, jeg har ikke brug for det længere”.

Hold hjørnet af dit papir ind over stearinlyset og lad det, du giver slip på, blive opslugt i flammen eller kast det i bålet.

Se hvordan det forsvinder for øjnene af dig, indtil det ikke længere eksisterer i dit liv.

Mediter et par minutter over hvad du nu kan udrette og hvad der er plads til i dit liv, nu hvor du har givet slip på det, der blokerede for din energi. Når du fjerner en ting, bliver der plads til noget nyt. Brug Fuldmånens lys som en manifestation og forstærkning af det nye, der er på vej. 

Rensning og genopladning

 

At give slip kan være en meget følelsesladet rejse. Det føles rigtig godt at lade sig “bade” i månens lys, som en rensning og genopladning. Stil dig ud under månen og lad dens lys omfavne dig, træk det ind i din sjæl og krop og mærk hvordan du bliver fornyet.

Er der ikke måneskin, der hvor du befinder dig, kan du skabe et “månebad”. Du kan lave et rituelt bad ved at dyppe hænderne i din skål med vand. Mens du gnider dine hænder mod hinanden, visualiserer du at du vasker dig ren i månens skær.

Du kan også tage et varmt brusebad, med en velduftende badeolie, hvor du visualiserer månens skær som dråberne der rammer huden – hav det lys du har brugt til ceremonien, tændt på badeværelset imens og lyt evt. til beroligende musik.

Du kan også gå ud i havet, i månens lys på vandet og lad dig velsigne af både Moder Hav og Bedstemor Måne på en gang.

 

 Alle rettigheder forbeholdt Lone Bornemann |  Læs Persondata politik | Læs Handelsbetingelser